ноември 2017

За шеста поредна година Геотехмин и Елаците-Мед организираха културни събития в рамките на Програмата „Култура и национална идентичност“. Двете събития - на 7 ноември в комплекс 20-ти април и на 9 ноември в комплекс „Етрополия“, събраха представители на местната власт, директори на училища, читалища, учители и регионални медии.

 

По повод Деня на народните будители Геотехмин и Елаците-Мед направиха дарения на книги за библиотеките на 14 училища и 16 читалища от общините в Средногорието и Етрополе.

Представителите на седем училища от района на концесионна дейност на Елаците-Мед в Средногорието и Етрополе, партньори в конкурса „Съкровища от миналото“, получиха като подарък и специално изработена книжка. Сборникът разкрива таланта и неподправените емоции, с които победителите в конкурса са пресъздали важни за тяхната родова памет събития и традиции. Гостите на културните събития имаха възможност да видят филмче за проведения конкурс.

Сред гостите в Копривщица бяха кмета на града Генчо Герданов, Магдалена Иванова, кмет на Златица, Ангел Геров, кмет на Пирдоп, Вера Бойчева, зам. кмет на Пирдоп и Валентин Петров, кмет на Душанци. От домакините на тържеството присъстваха Кети Кирова, финансов директор и член на УС на Елаците-Мед и Симона Събкова, директор „Човешки ресурси“ на дружеството, както и представители на Геотехмин. Музикален поздрав към гостите отправиха ученици от Духовия оркестър към СУ „Любен Каравелов“ гр. Копривщица.

Специални гости на събитието в Етрополе бяха зам. кметът на община Етрополе Росица Христова, директорът на Историческия музей, Наталия Цветкова, председателят на НЧ "Тодор Пеев - 1871", Христо Андреев, както и директорите на надарените училища Мила Манчева, Десислава Найденова и Иван Иванов.

Авторски рецитал на стихотворения от поредицата „Омайничета” към литературния кръжок ”Христо Ясенов” в местното читалище и изпълнения на танцов ансамбъл „Балканска младост” зарадваха присъстващите.

 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.