октомври 2017

Проф. д-р Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC) подписаха Меморандум за разбирателство, който предвижда предаване на технически умения от Геотехмин ООД на млади геолози и минни инженери от японската компания.

Геотехмин ООД ще осигури теоретично и практическо обучение от свои и чужди специалисти с международен опит в областта на геологията, минното планиране и проектиране. Курсовете ще започнат през 2018 г. Те са насочени към усъвършенстване на практическия опит на специалистите от ММТЕС като геолози и минни инженери и ще се реализират в реална работна среда - на територията на рудник „Елаците“.

Меморандумът предвижда обучителните програми да станат основа за развитие на нови оперативни и технически умения и насърчаване на техническия обмен между инженерите от двете компании.  

Геотехмин ООД и Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън имат дългосрочно партньорство, което започва през 2009 г. с подписването на споразумение за техническа помощ от ММТЕС при проектирането, изграждането и пускането в експлоатация на пречиствателна станция за руднични отпадъчни води на рудник „Елаците“ в гр. Етрополе. През 2016 г. група ГЕОТЕХМИН завърши успешно още един проект, плод на B2B партньорство - по технологията „Зелена ръжда“ на японската компания на територията на ПХП „Металург“ в Бухово бяха пречистени води и терени, замърсени с уран, тежки метали и металоиди.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.