май 2017

Със символична първа копка на Гергьовден Елаците-Мед АД постави началото на проект за добив на неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали – доломити от находище „МИАЛ“, разположено в землището на с. Мирково, Софийска област.

Събитието бе уважено от г-жа Цветанка Йотина, кмет на община Мирково, г-жа София Торолова, областен управител на Софийска област, г-н Никола Чолаков, кметски наместник на с. Бенково, проф. д-р Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, г-н Иван Вутов, Изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, както и други представители на концесионера и гости.

Проектът предвижда изграждане на кариера за добив и преработка на доломитизирани варовици с цел производство на скален материал и трошени фракции. „Добивните работи ще се извършват по открит способ в съответствие с най-добрите практики в минната индустрия и с отговорност към опазването на околната среда – заяви инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД. Той допълни: - Елаците-Мед ще развива бъдещата си дейност в находище „МИАЛ“ в максимално близко сътрудничество с местното население и бизнес. Ще се стремим в процеса на производство разкритите работни места да се заемат с предимство от местни хора или подизпълнители.“

Поздравления и пожелания за успех на проекта поднесоха г-жа Цветанка Йотина, г-жа София Торолова и проф. д-р Цоло Вутов. Начинанието бе благословено с водосвет, отслужен от местния свещеник отец Николай.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.