септември 2016

За шести пореден път Елаците-Мед АД проведе лятна „Стажантска програма”, в която участваха двадесет студенти от различни висши учебни заведения. Програмата дава възможност на студенти, изучаващи основно технически и икономически специалности, да работят в структурните звена на дружеството през летните месеци. Политиката на Елаците-Мед е да подкрепя и да дава шанс на бъдещи млади специалисти, като им помага да се ориентират кариерно, да се развиват и да намерят своето място на трудовия пазар. 

В Обогатителен комплекс, с. Мирково, стажантите бяха единадесет, всички от района на Средногорието - от Пирдоп, Златица, Антон, Челопеч, Мирково. Те са със специалности: обогатяване и рециклиране на суровини, автоматика, информационна и управляваща техника, компютърни технологии в инженерната дейност, бизнес икономика, индустриален мениджмънт, стопанско управление, екология и опазване на околната среда, биотехнология, икономика на човешките ресурси, мениджмънт на недвижимата собственост. 

В Рудодобивен комплекс, гр. Етрополе, проведоха стажа си девет стажанта. Трима от тях са от гр. Етрополе, останалите шестима са от различни градове в страната. Техните специалности са: сондиране, добив и транспорт на нефт и газ, геохимия, геология, геология и палеонтология, геология и проучване на минералните и енергийни ресурси, Устройство и управление на земи и имоти.

Студентите имаха възможността да изпитат знанията си в реална среда, да работят в екип и да носят отговорност за качествено и в срок изпълнение на поставените им задачи. Получените информация и опит по време на стажа ще бъдат от полза за бъдещата им професионална реализация. За шестте години, през които се провежда програмата на Елаците-Мед, на стаж в дружеството са били общо 179 студенти, като 14 от тях вече са част от екипа на Елаците-Мед. 

„Направеният анализ през годините показва, че летните стажантски програми повишават ентусиазма и мотивацията на студентите за усвояване на нови знания, а за техните наставници остава удовлетворението, че са запалили интереса на младите хора и са стимулирали у тях желание за реализация в бранша.“ – споделя инж. Симона Събкова, директор, човешки ресурси на Елаците-Мед. 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.