август 2016

Строителството на Лот 3.3 “Кресна – Сандански” от км 397+000 до км 420+624 започна с официална церемония по ”Първа копка” на 30 август 2016 г. 

Отсечката е част от проект: Автомагистрала “Струма” - Лот 3.1, Лот 3,3 и тунел Железница. На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров и други официални лица.  В Консорциум „Струма – Лот 3.3“ - изпълнител, участват и две дружества от група ГЕОТЕХМИН – Геострой АД и Пъстрой-92 АД.

Проектът се изгражда на инженеринг, със съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г., приоритетна ос 2 – „Развитие на пътната инфраструктура по „основната“ и „разширената“ Трансевропейска транспортна мрежа“.

В по-голямата си част трасето на автомагистралата се развива успоредно на р. Струма и сега съществуващия път Е-79, който изцяло ще се запази. В рамките на участъка се предвижда изграждането на два пътни възела – при с. Струмяни и при гр. Сандански, 27 големи съоръжения с обща дължина 2 985 м, четири площадки за отдих, 16 пресичания на местни и селскостопански пътища, както и множество пресичания на инженерни мрежи и комуникации.

За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на „Интелигентни транспортни системи”. Те включват станции за броене и управление на трафика, за видео наблюдение, за измерване на теглото на превозните средства и за метеорологично наблюдение.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.