април 2016

Елаците-Мед АД стана първата в страната компания от минната индустрия, която получи сертификат за съответствие с международния стандарт ISO 50001:2011 за управление на енергията. С този стандарт дружеството надгради приложената вече Интегрирана система за управление, която включва международните стандарти ISO 9001 – управление на качеството, ISO 14001 - управление на околната среда и BS OHSAS 18001 - управление на здравословни и безопасни условия на труд.

Системите за управление на енергията - ISO 50001:2011 стават част от ИСУ. Дружеството притежава сертификати за акредитация съгласно стандартите ISO 17025 – лаборатории за изпитване и калибриране и ISO 17020 – дейност на органи, извършващи контрол.

Шестият международен сертификат на дружеството - Системи за управление на енергията - ISO 50001:2011, е получен след проведен сертификационен одит през декември 2015 г. и успешна оценка на системите за управление на енергията от СЖС България. Благодарение на експертното съдействие на Енергео ЕООД и Геотехмин ООД системите за управление на енергията са разработени, внедрени и интегрирани със сертифицираните системи за управление на качеството, опазване на околната среда, здраве и безопасност на труда, обединени в единна система за управление, отговаряща на бизнес целите на компанията.

С внедряването на международния стандарт ISO 50001:2011 Елаците-Мед ще усъвършенства системите и процесите, необходими за подобряване на енергийните характеристики и използването на енергията. Прилагането на този стандарт цели намаляване на въздействието върху околната среда и на енергийните разходи чрез систематично управление на енергията. ISO 50001:2011 задава рамката, по която да се изгражда и подобрява системата за енергиен мениджмънт за постигане на ефективното оползотворяване на енергия и разработването на мерки за енергийна ефективност.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.