юни 2015

На 16 юни 2015 г. Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ) отбеляза 50 години от учредяването си. Тържественото събрание на организацията бе уважено от президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, г-н Жечо Станков, зам. министър на Министерството на енергетиката и г-н Бойко Малинов, зам. министър на Министерството на околната среда и водите.

Председателят на НТС по МДГМ проф. д-р Цоло Вутов подчерта в приветствието си към участниците активната дейност през годините на НТС по МДГМ, авторитета и признанието на съюза сред научно-техническата общност в страната и в чужбина. Организацията е член на 17 международни организации и академии с направление на дейност в минно-металургичните отрасли, геологията и опазването на околната среда, в това число и Световния минен конгрес.

На събранието бяха връчени многобройни индивидуални награди и плакети за принос и заслуги към работата на Съюза, както и званията „Почетен член на НТС по МДГМ“, „Заслужил миньор на НТС по МДГМ“, „Заслужил геолог на НТС по МДГМ“ и  „Заслужил металург на НТС по МДГМ“.

Проф. д-р Цоло Вутов получи наградата „Почетен благодетел“ на Федерацията на научно-техническите съюзи в България, както и званието "Заслужил миньор на НТС по МДГМ". Инж. Добри Цветков, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД получи златен медал ”Добри Желязков – Фабрикаджията” и званието "Заслужил миньор на НТС по МДГМ", а инж. Костадин Найденов, директор на Рудничен комплекс „Елаците“ –  званието "Заслужил миньор на НТС по МДГМ".

Със златен плакет за "За заслуги към НТС по МДГМ" бяха удостоени дружествата от група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Геопроект ЕООД, Геострой АД, Геотрейдинг АД и Елаците-Мед АД.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.