май 2015

Обединение „Геометро Б.П.“ (с лидер Геострой АД и членове Геотехмин ООД и Метропроект) завърши изграждането на метростанция „Бизнес парк София“ и прилежащия тунелен участък от първи метродиаметър. „Бизнес парк София“ е последната  от три метростанции, които бяха построени в рамките на проекта за разширение на метрото в участъка от ж.к. Младост-I до Бизнес парка в ж.к. Младост-IV.

Строителството на пуснатото в експлоатация 3-километрово трасе започна през март 2013 г. и приключи през май 2015 г. Новопостроената отсечка бе открита на 8 май с официална церемония, на която присъстваха президентът на България Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, еврокомисарят Кристалина Георгиева, кметът на София Йорданка Фандъкова и други официални лица. 

Интериорът на метростанция „Бизнес парк София“ е съобразен с основната функция на съоръжението – да обслужва както жителите на ж.к. Младост, така и служителите на Бизнес парка. Обособен е и подземен паркинг с близо 100 паркоместа. Очаква се около 45 000 пътници да ползват ежедневно подземната железница, построена с европейски средства по ОП "Транспорт 2007-2013" и съфинансирана от Столична община.

Отличия 
В деня на откриването на церемония в зала „България“ представители на фирмите изпълнители бяха наградени за принос в проектирането, строителството, въвеждането в експлоатация и разширението на метрото в София и активното участие в подобряването на транспортната инфраструктура.  От Геотехмин отличия за заслуги получиха изпълнителният директор Доминик Хамерс и инженерите Константин Петков и Светослав Пехливанов, а от Геострой - изпълнителният директор инж. Владимир Вутов. 

В края на месец май Столичното метро получи награда на Секретариата на Съвета на Европа в конкурс за достъпна градска среда. Отличието бе връчено на церемония в Париж на 19 май на представител на Столична община. 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.