май 2015

Регионалният конкурс „Родният край в моите очи. С кого и какво се гордея от историята на родния край?“, реализиран със средства на Елаците-Мед и Геотехмин, приключи през май 2015 г. с награждаване на победителите в различните възрастови групи.

Конкурсът стартира през март в седем училища: СОУ „Христо Ясенов“ и ОУ „Христо Ботев“ в гр. Етрополе, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Златица, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Чавдар, ОУ „Георги Бенковски“ в с. Мирково и СОУ „Любен Каравелов“ в гр. Копривщица.

Учениците от първи до осми клас се състезаваха в категориите  рисунка, родословно дърво, съчинение и стихотворение. Тяхната задача беше да се вгледат в местните обичаи, да се заинтересуват от разкази за герои и извършени подвизи, да открият пазените с любов от баба и дядо спомени за своя род, а след това да ги нарисуват или разкажат. В надпреварата взеха участие общо 292 ученици. Преди празника на славянската писменост победителите получиха предметни награди и грамоти, а училищата-партньори пособия, свързани с учебния процес.

Българската история събужда любопитството и възпитава чувството на национална гордост. Целта на конкурса „Родният край в моите очи“ е да съживи интереса на учениците към историята на родния край. Конкурсът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Елаците-Мед и Геотехмин, насочена към младото поколение в регионите, където дружествата развиват дейност.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.