май 2012

През есента на 2011 г. Елаците-Мед и Геотехмин стартират със собствени средства тригодишната програма "Нашето зелено утре", която включва залесяване на 30 дка общински и горски терени и озеленяване на градски площи в района на Средногорието, Етрополе и Самоков.

Дейностите включват почвоподготовка, обучение на доброволци, подбор на подходящи видове растения, засаждане и мониторинг на насажденията. Терените за залесяване и озеленяване се избират съвместно от представители на инвеститора и на съответната община и инженер-лесовъд. 

От октомври 2011 г. до края на май 2012 г. са засадени около 10 500 фиданки. Насажденията включват жив плет около комплекса "Света Петка" край с. Чавдар, както и горски видове върху опожарени терени в района на р. Черни Вит в землището на гр. Етрополе и в Самоковската котловина. През април 2012 г. в Седмицата на гората е извършено озеленяване в градска среда в Чавдар, Копривщица, Карлиево, Смолско и Буново. 

В тези дейности вземат участие над 200 доброволци – служители от групата фирми ГЕОТЕХМИН, кметове, представители на общини и медии, ученици. 

"Нашето зелено утре" е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Елаците-Мед и Геотехмин. "Зелената" инициатива е разработена с цел възстановяване и подобряване на състоянието на горския фонд и създаване на зелени площи, благодарение на които се повишава влажността на въздуха и той се обогатява с физиологически активни вещества. Освен това програмата помага за подобряване на екологичната култура на подрастващите участници и за повишаване на екологичното съзнание на местното население.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.