юли 2009

На 1 юли 2009 г. се състоя първа копка по проект "Довършване и пускане в експлоатация на трамвайната линия, свързваща гара Искър с бул. Цариградско шосе".

Проектът е на Столична община и се изпълнява от обединение "Трансремонтстрой" с лидер Пътища и съоръжения ЕАД и съдружник Трансремонстрой ЕАД. Съгласно договора със Столична община, обединението трябва да изгради 2000-метров коловоз, трамвайни прелези и перони, както и други елементи от околната инфраструктура. Работата по този участък се предвижда да бъде завършена до края на 2009 г.

Строително-монтажните работи по тази линия са започнали през периода 1985 – 1986 г., когато са положени около 8000 м коловоз с междурелсие 1435 мм, с класическа железопътна конструкция. През годините част от трасето е била демонтирана и то не е било свързано с останалата част от трамвайната мрежа на София. Около изоставената линия са се оформили нерегламентирани сметища и неподдържани терени покрити със саморасли дървета и храсти.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.