февруари 2008

С цел обмяна на опит в строителството на тунели и метрополитени и по повод десетгодишнината от пускането в експлоатация на първия участък от метрото в София, в столицата се проведе международна конференция на тема "Тунелно и метростроителство". Събитието беше организирано от Научно-техническия съюз по строителство в България, Федерацията на научно-техническите съюзи в България и Метрополитен ЕАД.

Сред организаторите беше и Геотехмин ООД.

В конференцията взеха участие професионалисти с богат опит в строителството на метрополитени из цяла Европа. Беше организирана кръгла маса за обсъждане на проблемите, свързани с изграждането на софийското метро. Чуждестранните участници имаха възможност да споделят вижданията и съветите си относно строителството на метрополитена. Българските им колеги съобщиха подробности за извършваното и предстоящо разширение на софийското метро.

Основни теми на конференцията:

  • Геотехника и хидроизолации при строителството на тунели и метрополитени
  • Строителство на тунели и метрополитени
  • Геодезия, маркшайдерство и пътни работи при строителство на тунели и метрополитени
  • Съобщителна и осигурителна техника в тунелите и метрополитените

След конференцията бяха посетени следните обекти:

  • Участъка от метростанция "Сердика" до метростанция "Константин Величков"
  • Метростанция 9-I "Стадион Васил Левски"
  • Метростанция 10-I "Жолио Кюри"

На събитието присъстваха и представители на Международната тунелна асоциация (ITA). Генералният секретар Claude Berenguier и вицепрезидентът Piergiorgio Grasso направиха няколко интересни презентации. Те представиха общ доклад за мисията и дейността на ITA, както и две специални лекции за ролята на ITA в използването на градското подземно пространство и в управлението на риска и безопасността при подземни работи.

Към момента Геотехмин ООД е единственият официален български член на ITA. Конференцията в София даде на дружеството възможност да представи ITA пред български специалисти и учени в областта на подземното строителство и да внедри идеята за създаване на национална тунелна асоциация.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.