януари 2023 г.

Дългогодишният партньор на Група ГЕОТЕХМИН Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ е класиран на първо място в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ в Рейтингите на университетите в България.

Г-жа Емилия Илиева - изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, връчи наградата на ректора на университета проф. Ивайло Копрев. „За мен е изключителна чест, че Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, за поредна година връчва наградата на Минно-геоложкия университет. Нашето сътрудничество е дългосрочно и през тази година продължихме да го подкрепяме, да даваме стипендии, да организираме стажантски програми, участвахме и в оборудването на първия интерактивен кабинет в университета. Осигуряваме възможност на студентите да практикуват при нас със съвременни машини и технологии и да искат да останат да се реализират в България“, каза г-жа Илиева.

„Искам да благодаря на минната индустрия, че през тези 70 г. е опората на страната и нашия университет. Подземните богатства не само под земята, богатствата са нашите деца. Мисията ни е да образоваме тези деца и мисля, че ние всички се справяме с тази задача.“ С тези думи проф. Копрев прие отличието.

Рейтинговата система се изготвя по поръчка на Министерството на образованието и науката, а церемонията по награждаването се организира от вестник „24 часа“. На събитието присъстваха вицепрезидентът, министри на образованието след 1990 г., ректори и представители на бизнеса.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.