декември 2022 г.

Триста и трийсет ученици от региона на Етрополе и Средногорието засадиха над 550 дървета и храсти в конкурса на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“. Екипи от 13 училища партньори се състезаваха и бяха високо оценени от жури за положените от тях усилия и грижи за засаждането и отглеждането на дървета и храстовидни растения в училищните дворове и градска среда.

Инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН датира от 2011 г., но за първи път тази година учениците бяха главни герои в нея. С подкрепата на директори, учители и местните власти те не просто направиха по-красива училищната и градската среда, но реализираха интересни зелени идеи. Създадена бе овощна градина с плодни дръвчета, фиданки израснаха, торени с хумосна маса от компостери, а вдъхновени от каузата ученици предадоха знанията си на следващ клас.

Конкурсът завърши с награди за всички участници и специални награди и грамоти за победителите, осигурени от  организаторите на инициативата – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Ето и класацията на участниците в конкурса „Нашето зелено утре“:

1-во място
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Челопеч
ОУ „Христо Ботев“, гр. Етрополе

Специална награда за иновативен подход
СУ „Любен Каравелов“, гр. Копривщица

2-ро място
ПГ „Тодор Пеев“, гр. Етрополе
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Антон

3-то място
СУ „Саво Савов“, гр. Пирдоп
СУ „Паисий Хилендарски“, гр. Златица

 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.