декември 2022 г.

На официална церемония по случай 29-тата класация на Българската търговско-промишлена палата "Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната", която се проведе присъствено на 1 декември в „София Хотел Балкан”, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов връчи първа награда на Елаците-Мед АД в категория „Топ 100 Фирми, класирани по комплексни показатели за рентабилност на активите за 2021 г.“

Наградата е грамота и бронзова статуетка „Хермес“ по находка на антична статуетка на бог Хермес, дело на Ставри Калинов.p>

„С благодарност приемам тази награда от името на екипа на Елаците-Мед, като оценка за усилията на всички работещи в дружеството за гарантиране на устойчивото развитие“, благодари за признанието инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на компанията.

„Въпреки тежката 2021 година, с много кризи и предизвикателства, вие успяхте не само да се задържите на пазара, но и да развиете бизнеса си“, се обърна към представителите на бизнеса министър Никола Стоянов. - „Аз смятам, че всички български компании заслужават награда, защото в тези много тежки времена те показаха, че не просто могат да оцеляват, не просто са гъвкави и иновативни, напротив, завладяват нови пазари“ – каза икономическият министър, като съобщи, че по текущи цени през 2021 г. БВП на България се увеличава с над 18 млрд. лв. спрямо 2020 година.

Председателят на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов подчерта усилията на Палатата, въпреки кризите - пандемия, война в Украйна, ръст на енергийните цени и т.н., да не прекратява нито за час обслужването на българския бизнес. „Времето ни задължава да вдъхнем оптимизъм и днешната среща има точно такава цел. БТПП е удовлетворена, че България запази добрите си макроикономически показатели. Нека да имаме куража да се изправим пред трудностите и да вървим наред като икономика“ - допълни той, като увери, че БТПП ще продължи да работи за намирането на нови партньори и нови места за инвестиции, както и че фирмите и за в бъдеще ще могат да разчитат на нейната експертиза.

Класацията „ТОП 100 фирми, водещи в икономиката на страната“ е разпознаваема и популярна сред бизнес аудиторията. При определянето на водещите фирми БТПП е използвала комбинация от показатели. 

 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.