ноември 2022 г.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, получи наградата на в. „Стандарт“ за подкрепа на младите таланти на България. Това стана по време на тържествена церемония в София, предшествана от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата“, съорганизатор на който бе Националният борд по туризъм.

Номинацията е за поредица от инициативи, които подкрепят духовното израстване, културата и съхраняването на националното самосъзнание на младежите. Проф. Вутов от 10 години е начело на програмата „Култура и национална идентичност“, чрез която са дарени повече от 30 000 тома книги на училища, читалища и детски градини.

През 2018 г. проф. дтн инж. Цоло Вутов основа Благотворителна програма „Българските добродетели“. По програмата той и четири дружества – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг, осъществяват важни за местните хора проекти. Сред тях са ремонти на училища и детски градини, изграждане на детски площадки, стипендии за талантливи ученици и студенти, създаване на интерактивни кабинети в университети и много други каузи, които създават по-добри условия за образование и обучение в общините Етрополе, Мирково, Златица, Чавдар, Челопеч и др.

Наградата от името на проф. дтн инж. Цоло Вутов получи г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин. Връчи я г-н Пийт Яспърт, вицепрезидент на „Европа Ностра“, обществено движение за опазване на европейското културно и природно наследство.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.