Актуални проекти

Възложител и изпълнител: Елаците-Мед АД
Период на изпълнение: 2016 -

С цел постигане на производствените цели и гарантиране устойчивото развитие  на минния комплекс, Елаците-Мед АД продължава внедряването и развитието на съвременни технологии и техники за планиране на минните работи в рудник „Елаците“. През  2018–2019 г. фокус в стратегическото минно планиране беше внедряването на специализирания минен софтуер на  HEXAGON MINING, MinePlan™3D (MP3D), познат до скоро под името MineSight™3D. През 2019 г. Елаците-Мед подписа петгодишно споразумение за технологично партньорство с минния отдел на Hexagon, световен лидер в областта на сензорни, софтуерни и автономни решения. Споразумението предвижда доставка и  услуги от портфолиото  HxGN, MinePlan3D.

Основните модули за планиране и проектиране, които към настоящия момент са внедрени в рудник „Елаците“ и се ползват активно са: MineSight Economic Planner (MSEP), MineSight Haulage (MSH), Pit Expansion Tool (PET) и MineSight Schedule Optimizer (MSSO).  Съчетан с MSH и PET, MineSight Schedule Optimizer позволява на екипа детайлно да проектира, определи, анализира и оцени оптималната последователност за отработване на открития рудник и посоката за развитие на минните работи при висока ефективност, рентабилност и безопасност.

Внедряването на MinePlan™3D допринесе за увеличаване производителността на труда, за многовариантност при избора за стратегия и посока за развитие на минните работи, както и за намиране на оптимален краен контур, перспективен контур, оптимизиране на междинните контури за добив. Работата с този софтуер е свързана и с повишаване на квалификацията и подобряване на аналитичното и пространственото мислене на инженерния състав.

Актуални проекти

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.