Дружествата от група ГЕОТЕХМИН участват в живота на местните общности с различни инициативи и дарения: помощ и превенция при бедствия, ремонт и възстановяване на улици, саниране на детски градини, изграждане на празнично, архитектурно и информационно осветление.

 

 

Сто и един участници от 5 до 18 години създадоха писмени творби и изкуство в първия онлайн конкурс за децата и внуците на служителите от Група ГЕОТЕХМИН „Силата на доброто“. Конкурсът бе посветен на 30-годишнината на Геотехмин ООД, а темата я подсказа необичайното време, в което живеем. Времето, в което едно голямо предизвикателство пред човечеството - COVID - 19, ни кара да бъдем по-добри и всеки ден да преоткриваме ценността на добродетелите – човеколюбието, всеотдайността, честността, съпричастието, взаимната помощ, героизма и спасяването на човешки живот.

Художествените произведения бяха оценени от авторитетно и независимо жури. Имената на 36-те участници, спечелили първо, второ и трето място и поощрителни награди бяха съобщени на онлайн събитие на 14 юни. Всички останали участници ще получат подаръци за вложения труд и съпричастността си към Доброто.

„Уникалното в този конкурс е, че участниците в него не просто твориха по темата за Доброто, а са главни участници в добрите дела. Те създадоха много интересни творби, с експресивно въздействие, но поеха и невероятна отговорност за нас, възрастните, за да ни защитят от вируса, насочиха добрината си към хора в нужда, към грижата за пострадали животни и много други благородни каузи - каза по време на заключителното онлайн събитие доц. Цветан Илиев, преподавател по графичен дизайн и член на журито.  Той допълни: - Възхитен съм не само от творческите прояви на децата, но от човечността,  всеотдайността, отговорността, загрижеността им за здравето на другите и поздравявам родителите им за тяхното възпитание“.

Наградените творби може да видите в е-книжка.Тя е свидетелство за мислите и чувствата на децата на Група ГЕОТЕХМИН в дните на социалната дистанция. В творбите си участниците в конкурса „Силата на доброто“ ни казват, че щастието е в това да правим добро, че дори малките неща, които дават радост на другите, ни носят мигове на удовлетворение, че помощта към другия дарява повече щастие, отколкото ако правим нещо за себе си.

Ръководството на Геотехмин ООД изказва благодарност на всички участници и на техните родители и близки, които ги подкрепиха и им съдействаха в първия онлайн конкурс на Група ГЕОТЕХМИН.

 

 

„Ябълка за здраве“ е инициатива на Елаците-Мед и Геотехмин, насочена към засаждане на ябълкови фиданки върху  училищни терени в райони, в които от 30 години няма ябълкови насаждения. Програмата е насочена и към здравословния начин на живот на младите хора в училища от регионите, в които дружествата развиват дейност.

 

 

На 9 ноември стартира нов конкурс на Група ГЕОТХЕМИН за творби на ученици от 13 училища от региона на Средногорието и община Етрополе. Тази година инициативата е посветена на 30-ата годишнина от основаването на Геотехмин ООД, а темата е „Бъдещето на човечеството“.

Четири дружества от група ГЕОТЕХМИН, инициатори на конкурса - Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, ще очакват оригинални идеи за това как трябва да се развива светът. Как можем да се подготвим по-добре за времето на безпрецедентни трансформации и несигурност, в което живеем? Как ще изглежда планетата през 2050 г. например? Могат ли технологиите и интелигентните машини да ни помогнат да бъдем по-сигурни? Как да развием способност да се справяме с промените, да запазим оптимизма и да начертаем по-доброто бъдеще на човечеството?

В конкурса могат да участват ученици от училищата-партньори СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“ и ПГ „Тодор Пеев“ – Етрополе,  ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково,  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Чавдар, СУ „Паисий Хилендарски“ и Професионална гимназия „Златица“ – Златица, ОУ „Кирил и Методий“ – Челопеч, Професионална гимназия по механоелектротехника, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Антон, ПГ „Никола Димов“ и СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица

в две възрастови групи:
- 5 - 7 клас
- 8 - 12 клас

и в две конкурсни категории:
- литературно-художествено произведение - съчинение, есе, стихотворение, приказка, разказ
- дигитално изображение - рисунка, макет, или друг вид приложна творба (компютърна графика, компютърна анимация).

Творбите на участниците ще бъдат оценявани от авторитетно независимо жури. За отличилите се, както всяка година, ще има предметни награди, а училищата-партньори ще получат пособия и техника в помощ на учебния процес.

Повече информация за конкурса можете да намерите тук.

 

 

През есента на 2011 г. Елаците-Мед и Геотехмин стартираха тригодишната програма "Нашето зелено утре". В рамките на инициативата бяха засадени около 30 дка общински и горски терени и бяха озеленени градски площи в общини от Средногорието, Етрополе и Самоков.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.